جاذبه های زیارتی
درباره امام زاده عباس
آستان مقدس امامزاده عباس که در شهر ساری در استان مازندران واقع شده، یکی از زیارتگاه های این استان است که از نظر تاریخی نیز حائز اهمیت است. نسب شریف امامزاده عباس (ع) به سه واسطه به امام موسی کاظم (ع) منتهی می شود.
درباره تکیه پهنه کلا
این تکیه در روستای پهنه کلای ساری بنا شده. در گذشته نام این روستا آستانه مبارکه تکیه پناه کلا بوده و مردم به این تکیه اعتقاد فراوان دارن و به این مکان مقدس پناه میارن با این باور که امام حسین (ع) به این مکان مقدس توجه خاصی دارن مانند جمکران که امام زمان (ع) به مکان مقدس جمکران توجه خاص دارن. پیرمردهای منطقه می گن ما از بزرگان و پدرانمان شنیده ایم که از زمان های گذشته این مکان مبارک بوده و روستاییان روستاهای دیگه، جهت زیارت و استشفا به این مکان مشررف می شدند و توجه معصومین علیهم السلام، به این مکان مسلمه بوده است.
درباره امامزاده یحیی
اگر گذرتون به شهر ساری افتاد و برای یه استراحت کوتاه و نماز خوندن و... دنبال جایی می گشتین، بد نیست سری به مقبره امام زاده یحیی(ع) بزنین که از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است و به همراه خواهرش سکینه و برادرش حسین تو این مقبره دفن شده . یه صندوق چوبی قدیمی تو این امامزاده هست که بر اساس تاریخ حک شده روی اون، بنا مربوط به قرن نهم هجری میشه. این صندوق و در چوبی امام زاده جزو اشیای دیدنی این مقبره هستن که در کنار زیارت می تونید از تماشاشون لذت ببرین .
درباره امام زاده صالح روستای مرزرود
بارگاه این امام زاده در ساری، جاده فرح آباد، جاده گوهرباران، روستای مرزرود واقع شده. سید جلیل القدر صالح الاکبر بن عیسی بن محمد الطبحانی بن قاسم بن حسن زید بن امام حسن (ع) می باشد که به صالح بن موسی (ع) تصحیف شده. اکثر برادران و برادرزادگان او از شهدای بنام اهل بیت (ع) در طبرستان و ساری و آمله . او سیدی جلیل القدر، عظیم الشان و برادر امام زادگان عبدالله پایین کولا ،حمزه رضا مدفون در هولار و حمزه اسرم است . به نظر میرسه سید صالح همانند برادران خود حسن بن زید داعی از موقعیت ممتازی برخوردار بوده. ظاهرا این بزرگوار در جنگی که میان یعقوب لیث صفار در محرم 260ه.ق و مدافعان شهر ساری اتفاق افتاد شرکت داشتن، پس از جراحت در این مکان به فیض شهادت نایل شدن.
امامزاده قاسم ساری
آدرس: ساری کیلومتر 12 جاده ساری - کیاسر
درباره مسجد حاج رضاخان
مسجد رضاخان دو بخش قدیم و جدید دارد قسمت قدیمی بنای اصلی مسجد است که برخی معتقدند یکی از یادگارهای دوران علویان در مازندران است و تاریخ آنر به 800 سال پیش پیوند می دهند یک بنای آجری ساروجی با ستون های پهن و محکم که با گچ دیوارهای آنرا پوشش داده و تزئین کرده اند . حاج رضاخان از بانیان مسجد، تاریخ بنای آنرا با مقبره سید سر نزدیک می داند یعنی بین 700 تا 800 سال پیش اما علمای شهر این مکان را با نام حوزه علمیه سعادتیه رونق داده اند و در بنای قدیمی و جدید مسجد با ایجاد حوزه علمیه دهها سال است که به تربیت طلبه ها و روحانیان جوان می پردازد.
درباره مسجد جامع شاه عباسی
این مسجد مبتنی بر سبک معماری مسجد امام اصفهانه و بی نظیرترین اثر مذهبی بجا مونده از دوران صفویه در مازندرانه به حساب میاد. در بنا کتیبهٔ تاریخ دار یافت نشده ، اما بنای آن را حدود سال 1025 هجری قمری یعنی 410 سال گذشته تخمین می زنند. مجموعه فرح آباد که شاه عباس بخشی هایی از دوران سلطنتش رو در آن گذرانده شامل مسجد، پل و کاخ جهان نما می شده ، که از بین اونا تنها مسجد بدلیل موقعیت مردمی اش بجا مونده.این مسجد در فاصله 25 کیلومتری ساری و 2 کیلومتری دریای خزر واقع شده، طبق برنامه ریزی انجام شده به موزه تشیع شمال کشور تبدیل می شه. ساختمان مسجد از آجر و ملات ساروج ساخته شده . ساختمان بصورت چهار ایوانی بنا شده و سردر ورودی بزرگی داره. در قسمت جنوبی مسجد شبستانی بزرگ با طاقهای هلالی روی ستونهای عظیم آجری قرار گرفته . در اطراف حیاط یا میانسرا حجره های یک طبقه برای درس طلاب دیده می شه که اطراف حیاط رو گرفته. ایوان اصلی مسجد با گنبد بزرگ آجری در قسمت جنوبی که محراب هم در آن جا واقع شده قرار گرفته. در دو طرف ایوان دو شبستان بزرگ قرار داره. گنبد شبستان جنوبی از نوع دو پوش پیوسته است که اون رو با آجر پوشوندند. با توجه به نقشه های بنا، به نظر می رسه که گنبدخانهٔ مسجد پوشش دوم داشته که یا ساخت اون ناتمام مونده یا اینکه تخریب شده . در وسط حیاط حوضی واقع شده که در گذشته از طریق تنبوشه های سفالی از ضلع شمالی مسجد آب وارد آن می شد کاشی های نقش دارِ به دست آمده از مسجد نشانه اینه که نماهای صحن و سردرِ بنا کاشی کاری بوده . مجموعه فرح آباد مجموعه وسیعی شامل مسجد، پل و کاخ جهان نما بوده که در میان این آثار تنها مسجد فرح آباد آن به دلیل پایگاه مردمی به جا مونده.
درباره مسجد جامع ساری
مسجد جامع ساری تاریخ جالبی دارد و حرف و حدیث هم در مورد این مسجد زیاد است. یکی از معروف ترین حرف هایی که در مورد این مسجد زده می شود این است که مسجد جامع را روی آتشکده زردشتی ها ساخته اند اما، بعضی از کتاب های تاریخی که در این مورد نوشته شده، این مساله را رد کرده اند. به هر حال این مسجد یکی از نقاط مذهبی مهم شهر ساری است که دیدنش خالی از لطف نیست.
البته آثار تاریخی زیادی در مسجد وجود ندارد اما، اهمیتش به این خاطر است که این مسجد اولین مسجدی بوده که بعد از ورود اسلام به ایران در منطقه شمال ساخته شده و از آن زمان تا کنون سرپا مانده است.