معرفی روش های ارزیابی طرح های سرمایه گذاری ( قسمت سوم )
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بازاریابی، تبلیغات و روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری مرکز مازندران، دوره بازگشت سرمایه معمولاً به عنوان یک فرمول شروع تولید تا زمان بازیابی سرمایه گذاری را اندازه گیری میکند؛ به طور کلی این دوره به مدت زمانی گفته میشود که هزینه سرمایه گذاری شده بازگردد یا اینکه به نقطه سر به سر برسد. تکنیک (PBP) را میتوان یک روش بسیار محبوب برای ارزیابی انواعی از پروژههای سرمایه گذاری دانست که به بررسی طول پروژه و زمان بندی جریان نقدی میپردازند.
برای مثال یک شرکت قرار است مبلغ 10 میلیارد تومان در یک پروژه سرمایه گذاری کند که انتظار میرود سالانه 5 میلیارد تومان سود داشته باشد. از آن جایی که سود انباشته در پایان 2 سال به 10 میلیارد تومان میرسد، بنابراین دوره بازپرداخت 2 ساله است.
نرخ بازده حسابداری (ARR)
در این تکنیک به عنوان یک معیار اقتصادی از فرمول (ARR) استفاده میکنند که طی آن میانگین درآمد یک دارایی را باید بر سرمایه گذاری اولیه شرکت تقسیم کنند؛ نتیجه به دست آمده از این فرمول نسبت بازدهی را مشخص میکند از (Accounting Rate of Return Method) به طور معمول برای در نظر گرفتن چند پروژه استفاده میشود.
برای مثال یک شرکت قرار است 1 میلیارد و 900 میلیون تومان در پروژه ای 8 ساله با بازده مورد انتظار 2 میلیارد و 400 میلیون تومان سرمایه گذاری کند. بر این اساس با توجه به بازده مورد انتظار و زمان پروژه که 8 سال است، متوسط بازده در هر سال 300 میلیون خواهد بود.
ارزش فعلی خالص (NPV)
از دیگر روش های ارزیابی طرح های سرمایه گذاری میتوانیم به ارزش فعلی خالص (Net present value) اشاره کنیم. این تکنیک به تفاوت بین ارزش فعلی جریانهای نقدی ورودی و ارزش فعلی جریانهای نقدی خروجی در یک دوره زمانی اشاره دارد. این معیار مالی به دنبال ثبت ارزش کل یک فرصت سرمایه گذاری است.
این گزارش ادامه دارد ...
Marketing, Advertising management and Public Relations of Investment and Public Participation Organization of Sari municipality
افزودن دیدگاه