آموزش و فرهنگسازی؛

آیا می دانید قراضه های فلزی چگونه بازیافت می شوند؟

کد خبر : 252235 خرداد 1400آموزش و فرهنگ سازی 0
بازیافت و جمع‌آوری قراضه‌ های مورد نیاز برای فراوری مجدد، نیازمند تجهیزات و آگاهی‌بخشی موثر در این زمینه است. در این مقاله سعی می‌کنیم شما را تا حدودی با روندی که باید در مسیر بازیافت ضایعات فلزی در پیش گرفت، آشنا کنیم. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا در پیشرفت کشور خود و صرفه‌جویی در منابع مصرفی به طرز موثری سهیم باشید!
آیا می دانید قراضه های فلزی چگونه بازیافت می شوند؟

 

بازیافت و جمع‌آوری قراضه‌ های مورد نیاز برای فراوری مجدد، نیازمند تجهیزات و آگاهی‌بخشی موثر در این زمینه است. در این مقاله سعی می‌کنیم شما را تا حدودی با روندی که باید در مسیر بازیافت ضایعات فلزی در پیش گرفت، آشنا کنیم. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا در پیشرفت کشور خود و صرفه‌جویی در منابع مصرفی به طرز موثری سهیم باشید!

مرحله اول: جمع‌آوری ضایعات

اولین اقدام در راه بازیافت یا فراوری مجدد مواد فلزی، جمع‌آوری قراضه‌ های فلزیست. قراضه به بیان ساده به قطعات فلزی غیر قابل استفاده گفته می‌شود که قبلا برای ساخت محصولات متعدد در کارخانه‌ها به کار گرفته شده است. این مواد را می‌توان از طریق همان کارخانه‌ها، صنایع مرتبط، یا حتی خانه‌های مردم دوباره جمع‌آوری کرد.

مرحله دوم:  ذوب و فراوری ضایعات

برای استفاده‌ی مجدد از ضایعات فلزی که هرکدام به اشکال مختلفی وجود دارند، از خرده‌های فلزات گرفته تا قوطی‌ها، میله‌ها، ورقه‌ها و… همه در دسته‌بندی‌های مشخص طبقه‌بندی و آماده‌ی بازیافت می‌شوند.

سپس بر اساس جنس ضایعات، آن‌ها را وارد کوره‌های ذوب فلزات و تاسیسات مرتبط با آن می‌کنند. در کوره‌ها با اعمال دمای بسیار بالا و در شرایط ویژه‌ای ضایعات را ذوب کرده و در قالب‌های مورد نظر تزریق می‌کنند.

مرحله سوم: مزایای بازیافت فلزات چیست؟

برای فراوری مجدد ضایعات فلزی مزیت‌های بسیاری وجود دارد که علیرغم صرف هزینه، زمان و انرژی برای تحقق آن، آن‌ها را توجیه‌پذیر ساخته است.  برای نمونه چند مورد از فواید بازیافت قراضه‌‌های فلزی را ذکر می‌کنیم:

صرفه‌جویی در مصرف منابع فلزی خام، آب، انرژی و…

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

حفاظت از محیط زیست (جلوگیری از آلودگی اراضی، آب، خاک و هوا)

کاهش ایجاد گازهای گلخانه‌ای (جلوگیری از گرمایش زمین)

و مزایای متعدد دیگر

در حقیقت می‌توان ادعا نمود که با این شیوه تا میزان ۹۰ درصد در مصرف سنگ فلز خام صرفه‌جویی کرده و به مقدار ۸۶ درصد در کاهش آلودگی هوا که در فراوری فلز خام ایجاد می‌شود، موثر بوده‌ایم!

مرحله چهارم: بازگشت به کارخانه

فلزاتی که در طی این فرایندها مجددا فراوری و قالب‌بندی شدند، اکنون باید به کارخانه‌هایی که می‌توانند از آن‌ها در مصارف گوناگون بهره ببرند، ارسال شوند. برای مثال از فراورده‌های آلومینیومی و آهنی بازیافت شده در صنعت ساخت‌وساز می‌توان بهره برد.

از انواع دیگر این محصولات به مواد فولادی و آلیاژهای باکیفیتی اشاره می‌کنیم که در کوره‌های مخصوص منسوب به کوره‌های قوس الکتریکی، مجددا فراوری و بازیافت شده‌اند

افزودن دیدگاه




متن بالا را در زیر وارد کنید

رادیو شهروند
نقشه جامع شهر ساری
مجله شهروندی
چندرسانه ای
ارسال تصویر
تصاویر شهر را برای ما ارسال کنید