24 آذر 1397

 

                                                                                                     

 

 

 

 

خواص سیب:

1- تنظیم فشار خون

2- تأثیرگذار در تقویت دندانها و لثه

اسیدهای موجود در سیب هنگام جویدن، باعث از بین رفتن باکتری های دهان شده و لثه را تمیز می کند. همچنین با خارج کردن ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها از فساد دندان جلوگیری می کند.

3- دهان شویه ساده و طبیعی

مصرف آب سیب تازه به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی به عنوان دهان شویه ای ساده و طبیعی محسوب می شود که علاوه بر قوی شدن عضلات فک، در کاهش التهاب و درد دندان نیز تأثیرگذار است.

4- کاهش اوره

مصرف سیب به صورت پخته یا خام به دلیل ممانعت از تشکیل اسید اوریک در بدن و داشتن مقدار کم چربی، باعث کاهش اوره می گردد.

5- پیشگیری از بیماری نقرس و کاهش درد مفاصل

مصرف سیب در پیشگیری از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل موثر است. اگر چه ابتلا به این دو بیماری به زمینه ارثی افراد و پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) در ارتباط است.

6- تقویت سیستم عصبی و حافظه

سیب به دلیل داشتن فسفر در تقویت سیستم عصبی و حافظه تأثیرگذار است.

7- داشتن اثر آرامبخش

دم کرده پوست سیب دارای اثر آرامبخش است. پوست سیب در واقع منبع غنی از ویتامین های گروه B، Mg و P است که این سه عنصر باعث تقویت سیستم عصبی می شود.

8- از بین بردن حالت دل بهم خوردگی

سیب به دلیل خاصیت قابض بودن، حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.

9- موثر در درمان اسهال خونی

مصرف سیب به صورت خام و پخته و حتی استفاده از آب این میوه در درمان اسهال خونی تاثیرگذار می باشد.

10- تقویت عملکرد معده

مخلوط آب سیب و انار در تقویت عملکرد معده موثر می باشد.

 

 

 

                                                                               

خیار ارگانیک:

خیار، گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح، مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند. خیار گیاهی است علفی و یک ساله که دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است و برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گلهای آن زرد رنگ است که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. میوه آن سبزرنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و قلمی یا دراز و درشت و ... باشد. از جمله ترکیبات شیمیایی خیار می توان به ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولیتیک و غیره ، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف اشاره کرد.


آشنایی با برخی خواص خیار ارگانیک:

- خیار حاوی مقدار کمی فیبر، املاح و ویتامین به ویژه ویتامین C است. بنابر این خیار باعث تقویت عملکرد سیستم گوارشی می شود. علاوه بر آن خیار ارگانیک به دلیل داشتن ویتامین ث در جذب آهن تأثیرگذار است.
- خیار به دلیل داشتن طبع سرد دارای خاصیت خنک کنندگی است که خوردن آن باعث احساس طراوت و شادابی در فرد مصرف کننده و همچنین به میزان قابل توجهی در رفع تشنگی و گرمازدگی تأثیرگذار است.
- چون %95 خیار از آب تشکیل شده است، خوردن یک فنجان خیار رنده شده یا ورقه شده با نوشیدن یک لیوان آب برابری می کند.
- مصرف خیار به دلیل داشتن مقادیر قابل توجه از پتاسیم و منیزیم برای بیماران مبتلا به فشار خون مفید بوده و توصیه می شود ولی برای بیماران کلیوی با محدودیت مصرف همراه است.
- مصرف خیار ارگانیک با پوست به دلیل داشتن فیبر، پتاسیم و منیزیم غنی تر، بهتر است.
- خیار ارگانیک دارای خواص مدر، نرم کننده، ملین، مسهل و دافع کرم کدو است.
- خیار ارگانیک به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی در کاهش استرس و اضطراب، بی خوابی، ناراحتی های عصبی تأثیر بسزایی دارد.
- تخم خیار، دارای خواص خواب آور، آرامش بخش، تصفیه کننده خون و کاهش دهنده  اسید اوریک است.
- مصرف خیار ارگانیک در شادابی پوست تأثیر بسزایی دارد.
- در بیماران مبتلا به دیابت و یرقان، مصرف خیار باعث تقویت کبد و رفع تشنگی شده و در نتیجه در روند درمان بیماری تأثیرگذار است.
- خیار در دفع سموم و چربی ها مضر و در درمان دردهای کلیه، نقرس، باد مفاصل، رماتیسم، رفع چاقی، التهاب مثانه و تب های عفونی و شدید تأثیرگذار است.
- از مخلوط آب خیار، سیب ، هویج و کرفس برای درمان دردهای کلیوی و شستشوی کلیه ها استفاده می کنند.

نکات قابل تأمل:

- خوردن خیار در حالت غیر ارگانیک با پوست، خصوصاً اگر تر و تازه نباشد، دیرهضم بوده و باد معده و قلنج ایجاد می کند.
- برای معده های ضعیف و سوء هاضمه، مصرف خیار به تنهایی ضرر دارد و باید با عسل، مویز یا رازیانه خورد.
- این نکته در مصرف خیار حائز اهمیت است که اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد، خوردن آن تولید دل درد می کند.
- برای هضم بهتر خیار بهتر است در صورت نداشتن مشکلات زمینه ای، آن را با روغن زیتون و کمی سرکه مصرف کنیم.

 

 

                                                                               

تاریخچه کیوی :

میوه کیوی در اصل متعلق به کشور چین است اما در حال حاضر مردم سراسر دنیا از مصرف کنندگان این میوه هستند. ایتالیا، نیوزلند، چین، فرانسه و ژاپن جزء بزرگترین تولیدکنندگان کیوی محسوب می شوند. این میوه به نام های متعددی نامیده می شد تا اینکه در سال 1959 نام کیوی برای آن انتخاب شد (کیوی برگرفته از نام  پرنده ای بومی نیوزلند و بدون قدرت پرواز است) درسال 1974 نام کیوی به صورت نام رسمی تجاری این میوه در آمد.


خواص کیوی:

کیوی میوه ای پرزدار و دارای سطح بالایی از مواد غذایی و میزان کالری بسیار پایین است و به این خاطر در رده میوه های بسیار مفید قرار دارد. کیوی منبع غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. همچنین دانه های سیاه آن حاوی ویتامین D است. اگر تابحال فقط پرتقال را به خاطر ویتامین C بالای آن برای پیشگیری از سرماخوردگی یا حین ابتلا به سرماخوردگی مصرف می کردید، می توانید کیوی را جایگزین آن کنید. ویتامین C موجود در کیوی 2 برابر پرتقال، 6 برابر لیمو شیرین و میزان مواد مغذی آن 8 برابر سیب است. کیوی همچنین دارای ویتامین A، E، ویتامین های B3، B2، B1، فولیک اسید و سایر ویتامین های گروه B است. کیوی از میوه های بسیار کم کالری است.

100 گرم آن حاوی 61 کالری انرژی است که هم ردیف با زردآلو و نارنگی است. این میوه سرشار از پتاسیم، کلسیم و منیزیم ، مس، آهن و فسفر است. البته میزان پتاسیم آن از موز کمتر است. کیوی به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند. کیوی دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی است که به همین دلیل امکان ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش می دهد. یعنی دارای خاصیت ضد سرطانی است.

کیوی  می تواند باعث تقویت حس بینایی شود چون همانند هویج دارای پیش سازهای ویتامین A و همچنین ویتامین E و C است که موجب حفظ سلولهای دستگاه بینایی می شود. ویتامین C فراوان کیوی موجب تقویت سیستم حفاظتی بدن می شود. عنصر پتاسیم موجود در این میوه به عنوان کاهنده فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون موثر است. به دلیل پایین بودن کالری، مصرف این میوه به افرادی که تصمیم در کاهش وزن دارند توصیه می شود. کیوی در هضم غذا ، خصوصاً غذاهای گوشتی تاثیرگذار است و خوردن آن بعد از غذاهای گوشتی کمی اسید معده را خنثی می کند. در این شرایط آنزیم های کیوی می توانند مدت کوتاهی فعالیت کنند و این زمان کافی است تا مواد پروتئینی به وسیله این آنزیم ها به قطعات کوچکتر و قابل هضم تبدیل و تجزیه شوند. این امر، عمل هضم غذاهای سنگین را در معده را آسان می کند.

کیوی خام دارای مقادیر زیادی آنزیم پاپایین است که برای نرم کردن گوشت به کار می رود ولی دارای خاصیت آلرژی زایی نیز می باشد. بنابر این مصرف آن برای افراد مستعد به حساسیت یا کسانی که به میوه آناناس حساسیت دارند پیشنهاد نمی شود.

یکی از مزایای بارز کیوی می توان به نگهداری این میوه در دمای اتاق اشاه کرد. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که قرار دادن کیوی در کنار سیب و گلابی و برخورد گاز اتیلن متصاعد شده آن در هنگام رسیدن باعث حالت گندیدگی این میوه ها می شود.

به دلیل اگزالات موجود در کیوی، مصرف آن در افراد مستعد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا پیشنهاد نمی گردد. چرا که اگزالات می تواند موجب بروز سنگ کلیه شود.

کیوی به دلیل داشتن فیبر فراوان به عنوان یک ملین طبیعی و پر خاصیت به افرادی که از مشکل یبوست رنج می برند توصیه می شود.

یکی از سوالاتی که امروزه در مورد مصرف کیوی مطرح می باشد این است که بهتر است کیوی را با پوست بخوریم یا پوست آن را بکنیم؟ در جواب باید گفت از آنجایی که پوست کیوی به دلیل جنس و شکل خاص خود ممکن است حاوی بسیاری از مواد آلرژن باشد، امکان ایجاد حساسیت  پوستی به شکل خارش یا حتی حساسیت خوراکی به پوست کیوی دور از انتظار نخواهد بود و به همین دلیل برخی از کارشناسان تغذیه توصیه به گرفتن پوست کیوی قبل از مصرف می نمایند. از طرفی پوست کیوی حاوی مقادیر فراوانی فیبر، ویتامین Cو ویتامین E است . بنابر این توصیه می شود در صورت نداشتن حساسیت ، بعد از شستشوی میوه آن را با پوست میل کنید.

نکته: اگر پوست کیوی باعث حساسیت شود، در اثر مصرف آن با دل درد و سوء هاضمه روبرو خواهید شد. بنابر این اینکه بتوانید کیوی را با پوست میل کنید یا خیر، کاملاً به فیزیک بدنی شما بستگی دارد.

                                                                             

آشنایی با گیاه آناناس و خواص آن:

 

وطن اصلی آناناس آمریکای مرکزی می باشد . گیاهی تک لپه ای ، گرمسیری و علفی چند ساله است . دارای یک گل آذین و میوه انتهایی بوده و مشخصه اصلی این خانواده گلدهی شاخساره برای یک بار است . آناناس بوسیله پاجوش هایی که از پایه ساقه بلند می شود جایگزین می گردد . از نظر سیستم ریشه ای ، ریشه های آن سطحی ، محدود و نابجا بوده است و به شکل افقی تا 60 سانتیمتر و تا عمق یک متر گسترش می یابند . وقتی پاجوشها را می کاریم ریشه ها در اعماق پایین تر قرار می گیرند ولی اگر ساقه جوشها و تنه جوشها را بکاریم ریشه های آن بالاتر آمده و در سطح خاک قرار می گیرد و بخاطر بالا بودن ریشه ها و سطحی بودن آنها مزرعه آناناس را هر 3-4 سال یکبار تجدید می کنند .

آناناس مثل موز ساقه کاذب دارد که از بهم پیوستن دمبرگها بوجود می آید. برگها از ساقه بزرگترند ، رنگ برگها معمولاً در قسمت فوقانی قرمز ابلق و در سطح زیرین خاکستری نقره ای است . تعداد برگها به60-80 عدد میرسد ساختمان برگ طوری است که در سطح رویی فاقد روزنه بوده و در سطح زیرین دارای روزنه است . در هر میلیمتر برگ 70-80 روزنه دارد یکی از سلولهای کناری روزنه رشد کرده و بصورت درپوش روی روزنه قرار می گیرد . لذا تعریق را بحداقل می رساند و با توجه به شکل برگها که بصورت نوک تیز و پهن هستند آب را به سطح پایین وریشه ها هدایت می کند به همین دلیل این گیاه قابلیت رشد در مناطق گرمسیری دارد . گلهای آناناس دو جنسی و کامل است گل آذین آن 100-200 گل دارد که باعث تشکیل میوه مرکب می شود ، میوه رسیده شبیه میوه کاج بوده ولی ابعاد آن فرق می ند عریض ترین قسمت در ته میوه است و وزن متوسط هر میوه آناناس حدود 2.2 کیلوگرم است . گوشت میوه رسیده سفید تا زرد است قسمت خوراکی میوه 60درصد کل میوه را تشکیل میدهد و 85 درصد قسمت خوراکی میوه را آب تشکیل می دهد . بهترین دما برای نگهداری میوه آناناس دمای 20 تا 26 درجه سانتیگراد است و دماهای بالاتر وپایینتر از این محدوده در کیفیت و نسبت قند به اسید میوه تاثیر می گذارد .

 

تکنولوژی و نگهداری میوه آناناس:

 

برای انبارداری آناناس دماهای 7.5 تا 12 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 70 تا 95 درصد توصیه می شود ،نگهداری میوه در دماهای پایینتر ( آناناس بمدت چند هفته درانبار با دمای 0تا 4 سانتیگراد قابل نگهداری است) موجب فساد میوه بلافاصله بعد از خروج آن از انبار می گردد.حداکثر عمر انباری آناناس در انبار با دمای 7 درجه سانتیگراد در حدود 4 هفته است .

 

خواص آناناس:

 

1.تاثیر گذار در کاهش ابتلاء به سرطان : ویتامین c موجود در آناناس علاوه بر تاثیر روی جوان ماندن سلولها ، باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش نیز می شود . اثر آنتی اکسیدانی ویتامین c موجود در آناناس به حدی است که در کاهش ابتلاء به سرطان دستگاه گوارش موثر است . علاوه بر این میوه آناناس حاوی بتاکارتن فروانی است که مصرف آن باعث جلوگیری از ابتلاء به سرطان پروستات و کلون میشود . فیبر موجود در آناناس نیز با تاثیر موثری که بر روی دستگاه گوارش دارد باعث کاهش ابتلاء به سرطان روده کوچک و بزرگ میشود علاوه بر موارد گفته شده میوه آناناس غنی از کلسیم ، فسفر، آهن ، منیزیم، پتاسیم ، سدیم ، منگنز بعنوان املاح و مواد معدنی و همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین A، B1، B2 است در کل آناناس بدلیل غنی بودن از انواع ویتامینها ، املاح ، مواد معدنی در کاهش ابتلاء به سرطان سینه ، ریه ، تخمدان و سرطان پوست نیز تاثیرگذار است . میوه آناناس منبع خوبی از فلورید است که اثر کاهندگی بر رشد سلولهای سرطانی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به سرطان نیز مفید است .

 

2. اثرات آناناس در افراد مبتلا به دیابت : هرچه میزان فیبر دریافتی افزایش یابد به همان نسبت میزان نوسان قند خون در افراد مبتلا به دیابت کاهش می یابد . میزان فیبر مورد نیاز روزانه برای هر مرد معادل 21 تا 25 گرم و برای زنان 30 تا 38 گرم است که هر عدد آناناس حاوی 13 گرم فیبر است .

 

3. اثرات آناناس در باروری : این میوه بدلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و دو عنصر روی و مس علاوه بر تاثیر منفی بر روی رادیکال آزاد مانع از کاهش باروری شده بنابراین بهتر مردان روزانه چند حلقه آناناس تازه مصرف کنند .

 

4. اثرات آناناس بر پوست : یکی از راهکارهای کنترل آسیب  های پوستی ناشی از اشعه آفتاب ، آلودگی هوا ، رسوب آلاینده ها بر روی پوست است برای تاثیر گذاری این آلاینده ها بر روی پوست مصرف این میوه بدلیل داشتن ویتامین C و عنصر روی ضروری است در این حالت سلولهای پوست ترمیم شده و پوست سالم و شاداب می ماند .

 

5. از آناناس و آب آن بعنوان دارویی طبیعی دارای خاصیت ضد التهابی استفاده میشود که علاوه بر ترمیم طبیعی التهاب پوست ، التهاب برخی از اندامهای داخلی را نیز کنترل می کند .

 

6. ویژگی خاص آناناس : آناناس تازه حاوی ترکیبی بنام بروملین ( آنزیم پرو تئولیتیک) است این آنزیم عامل اصلی همه ویژگی های تغذیه ای این میوه گرمسیری است "بروملین " باعث کاهش و کنترل التهاب می شود بهمین دلیل در اغلب موارد به افراد بعد از عمل جراحی مصرف گوشت یا آب آناناس را توصیه می کنند .

 

 7. اثرات آناناس بر روی کاهش وزن : همانطور که بیان شد آناناس طبیعی حاوی فیبر است بنابراین مصرف آن باعث پر شدن حجم معده و احساس سیری می شود . علاوه بر این با تاثیری که بر روی نوسانات قند خون دارد مانع از افت قند خون در افرادی که رژیم غذایی کاهش وزن دارند می شود.

 

8. اثرات آناناس بر روی سلولها : با توجه به ویتامین C موجود در آناناس خوردن روزانه دو حلقه متوسط آناناس تازه برای افراد سالم روند پیری سلول های بدن را به تعویق می اندازد.

 

9. اثرات آناناس بر روی حساسیت فصلی : بتاکاروتن که میتوان آنرا در انبه ، پاپایا ، هویج ، طالبی ، کلم بروکلی و زردآلو یافت . یکی از آنتی اکسیدانهایی است که نشانه حساسیت را کنترل می کند . بنابراین فصل بهار که بدلیل گرده افشانی گیاهان اوج حساسیت فصلی است مصرف روزانه چند حلقه آناناس تازه باعث کنترل نشانه های حساسیت می شود .

 

10 . اثرات آناناس بر روی فشار خون : آناناس سرشار از پتاسیم و پکتین است بنابراین با مصرف آناناس تازه و تاثیر گذاری آن بر روی پمپ سدیم _ پتاسیم باعث کنترل میزان فشار خون در افراد مبتلا به فشارخون بالا می شود . پکتین موجود در آناناس با پختن آزاد می شود بنابراین مصرف این میوه بصورت پخته در پیشگیری و درمان بیماری قلبی  _ عروقی مفید است .

11 . عنصر منگنز موجود در آناناس باعث استخوان سازی سلولهای بدن و سلامت استخوانها میشود .

                                                                              

شاه توت ارگانیک:

شاه توت، گونه ای از توت است که اصل آن از ایران است. طول عمر درخت شاه توت طولانی است و می تواند برای چند صد سال زنده بماند. نکاتی که ما را ملزم به مصرف شاه توت به صورت ارگانیک می کند عبارتند از:

1- در حالت کشت صنعتی این محصول از سموم دفع آفات استفاده می شود و به دلیل بدون پوست بودن این میوه سم مستقیماً وارد گوشت این میوه می شود. در این صورت اگر فاصله زمانی استفاده از سم تا مصرف میوه رعایت نشود، مصرف کننده در معرض انواع بیماری های کبدی و سرطان زا قرار می گیرد.

2- شاه توت به دلیل اینکه در گروه میوه های نرم قرار دارد، شستشوی آن سخت و گاهی ناممکن است. بر این اساس بهتر است این میوه زمانی که از درخت چیده می شود به دور از آلودگی محیطی تهیه و میل شود.

3- در صورتی که شاه توت ارگانیک به سرعت فریز شود، مواد مغزی خود را بخوبی حفظ می کند.

خواص شاه توت ارگانیک:

1- شاه توت ارگانیک به دلیل دارا بودن آنتی سیانین و سایر فیتوکمیکالها دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است.

2- شاه توت ارگانیک منبع خوب ویتامین C محسوب می شود که در نتیجه باعث افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل عفونت و التهاب می شود و با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه می کند. بنابراین در درمان بیماری آرتریت روماتوئید (درد مفاصل) موثر است.

3- شاه توت ارگانیک غنی از املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیوم است که با کاهش کلسترول بد بدن و نقش کاهندگی بر روی فشار خون در کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی و حملات قلبی موثر است.

 

4- شاه توت میوه ای دارای ویتامین A و E است که در حالت ارگانیک منابع غنی تری از ویتامین ها را دارا است که علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد.

5- مصرف خام شاه توت ارگانیک جزو منابع خوب آهن برای بدن محسوب می شود.

6- شاه توت ارگانیک به دلیل داشتن مقادیر فراوانی از ویتامین B کمپلکس و نیز ویتامین K ، ریبوفلاوین و اسید فولیک نقش موثری در متابولیسم بدن (سوخت و ساز کربوهیدارات ها، پروتئین ها، چربی ها) دارد.

7- شاه توت به دلیل داشتن منابع متعادل تانن به استحکام جداره رگها کمک کرده و از خون ریزیهای پوستی جلوگیری می کند.

8- شاه توت دارای خواص ضد باکتریایی است که باعث بهبود اسهال می شود.

9- مصرف عصاره شاه توت در افراد دچار واریس، سبب کاهش نشست دیواره نازک رگهای خونی می شود. این عصاره دارای آنتی سیانیدین است که باعث بهبود بافت پیوندی آسیب دیده می شود.

10- خوردن میوه شاه توت ارگانیک به دلیل داشتن طبیعتی سرد و خشک برای رفع عطش و افزایش اشتها مفید می باشد.

11- شاه توت همانند سایر میوه ها، دارای قند طبیعی (فروکتوز) بوده که مصرف درست و به اندازه آن برای افراد دیابتی بلامانع است.

12- تحقیقات علمی نشان داده که مصرف شاه توت ارگانیک به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدان قوی از رشد سرطان سینه و دهانه رحم جلوگیری می کند.

13- میوه شاه توت ارگانیک به دلیل غنی بودن از فیتوکمیکالها، تاثیر بسزایی بر روی هیپوتالاموس مغز دارد که از این طریق باعث تقویت حافظه و یادگیری می شود، در واقع باعث بهبود عملکرد مغز می شود.

علاوه بر میوه شاه توت، برگ این گیاه نیز دارای خواص فراوانی است که در ذیل به تعدادی از این خواص مختصراً اشاره می کنیم:

1- استفاده از جوشانده برگهای شاه توت در برطرف کردن حالت تهوع موثر است.

2- استفاده از جوشانده ریشه گیاه شاه توت در درمان اسهال خونی موثر است.

3- در جوشانده برگ شاه توت ماده ای ضد قند وجود دارد که در کنترل و کاهش قند خون موثر است.

4- عصاره برگ شاه توت برای درمان جای گزیدگی که توسط جانوران و حشرات گزنده بر روی بدن مانده است، تاثیرگذار است.

5- آب دم کرده ریشه شاه توت برای دفع انگل کدو مفید است.

6- جوشانده آن برای کاهش درد دندان و تحلیل ورم های روده موثر است.

 

                                                                    

ازگیل:

ازگیل میوه درختی است که در پاییز و  اوایل زمستان قابل برداشت است. میوه ازگیل بسیار شبیه زالزالک است با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و به رنگ قهوه ای و دارای طعمی شیرین است. اسم فارسی ازگیل "اردف" وگیل بوده است. برگ و میوه این درخت دارای خواص فراوانی است که  در ذیل به آن اشاره می شود.

 

خواص ازگیل:

- میوه ازگیل منبع غنی از ویتامین ب است که در تقویت اعصاب تاثیر فوق العاده ای دارد و همچنین به دلیل غنی بودن از این ویتامین باعث افزایش جذب آهن و در تقویت سیستم گردش خون موثر است.

-  به دلیل داشتن مقدار زیادی کربوهیدرات منبع خوبی از انرژی خصوصاً  در کودکان و نوجوانان کم اشتها به حساب می آید.

-میوه ازگیل دارای ماده ای به نام تانن است که خصوصاً در حالت خام و نارس از میزان بیشتری از تانن برخوردار است که در درمان خونریزیهای داخلی مانند بواسیر، خونریزی رحمی و همچنین کاهش عفونت های روده بزرگ تأثیرگذار است.

- یکی دیگر از منابع غنی موجود در ازگیل ویتامین ث است که علاوه بر بالا بردن جذب آهن و تأثیرگذاری در کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن در درمان بیماریهای دهان از جمله زخم دهان و تورم مخاط گلو تأثیرگذار است.

 

- از مخلوط میوه ازگیل و شیر در درمان ورم روده در صورت نداشتن بیماری زمینه ای استفاده می گردد.

- جوشانده برگ ازگیل و مصرف آن به صورت نیم گرم در تقویت پوست و درمان سالک و برفک تأثیرگذار است.

- میوه تازه و رسیده ازگیل برای درمان اختلال قاعدگی خانمها کاملاً مفید است.

- قرقره کردن جوشانده برگ ازگیل روزانه حداقل 3 بار در درمان آنژین موثر است.

- میوه ازگیل با تأثیرگذاری بر انقباض روده ها باعث تقویت عملکرد روده می شود.

- ازگیل میوه ای ادرارآور است.

                                                                

هویج ارگانیک، آنتی اکسیدان قوی برای بدن:

هویج سبزی نارنجی رنگ و پرخاصیتی است که حاوی مقادیر قابل توجهی بتاکارون است که توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شود. هویج دارای مقادیر فراوانی از ویتامین های B، K، C، E ، سدیم، فلوراید، فسفر، آهن، مس، روی، کلسیم، سلنیوم، پتاسیوم، منگنز، پروتئین و کربوهیدرات است.

مصرف هویج ارگانیک برای معده، طحال، فشار خون و کلسترول، سیستم قلب و عروق، چشم، انواع سرطانها و برای سلامتی پوست، مو و استخوان مفید است که به تفکیک به توضیح این موارد می پردازیم.

 

1- تاثیرگذار در پیشگیری و درمان انواع سرطانها:

هویج ارگانیک به دلیل داشتن مقادیر فراوان بتاکاروتن و فیبرهای محلول در آب، سلولهای بدن را از گزند رادیکالهای آزاد محافظت می کند و در نتیجه باعث کاهش  درصد قابل توجهی از خطر ابتلا به انواع سرطان ها خصوصاً سرطان ریه، مثانه و سینه در خانومها می گردد.

2- موثر در تقویت سیستم قلب و عروق:

مصرف منظم هویج باعث کاهش اثرات مخرب رادیکالهای آزاد  جداره عروق خونی می شود در نتیجه باعث کاهش درصد ابتلا به حملات قلبی - عروقی می شود. همچنین فیبرهای محلول در آب موجود در هویج ارگانیک باعث کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون و پایین آمدن چربی خون می شود که نتیجه این عمل باعث جلوگیری از خطر سکته های قلبی می شود.

3- موثر در تقویت معده:

 هویج ارگانیک حاوی تمام عناصر مورد نیاز برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. با تاثیر ضد التهابی که روی مخاط روده ای دارد، به عنوان عامل موثر بر بهبود اسهال در نوزادان و کاهش یبوست می شود.

4- تاثیرگذار در مقابله با پیرچشمی:

بتاکارون موجود در هویج برای سلولهای شبکیه چشم بسیار قابل اهمیت است. این عنصر علاوه بر کمک به قدرت بینایی در شب، در پیشگیری از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولای چشم کمک می کند. به عقیده متخصصان ، مصرف سه یا چهار عدد هویج در طول هفته برای تامین نیازهای چشم کافی است.

5- موثر در تمیزی پوست و رفع لکه های پوستی:

آب هویج ارگانیک به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث احیای سلولها و در نتیجه با از بین بردن رادیکالهای آزاد باعث تمیز و سالمتر شدن کبد می شود که این عمل خود باعث کاهش توکسین های  تجمع یافته در پوست می شود. در نتیجه پوست با طراوت تر و شاداب تر می شود.

روغن گیاهی تهیه شده از هویج خواص بیشتری از آب هویج دارد. استفاده از روغن گیاهی هویج به عنوان لوسیون باعث تحریک جریان خون و به این ترتیب باعث احیای اپیدرم پوست می شود. استفاده موضعی از این روغن باعث کاهش لکه های پوستی و شفافتر شدن پوست می شود.

6- موثر در کنترل قند خون در افراد دیابتی:

استفاده از هویج خام به دلیل پایین تر بودن شاخص گلیسمی آن نسبت به هویج پخته با توجه به جذب قند توسط فیبرهای محلول در آب باعث کنترل افزایش  ناگهانی قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

                                                      

خواص شلغم:

با توجه به شروع شدن فصل سرما و لزوم دانستن اینکه استفاده از چه گیاهانی برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و یا در صورت ابتلاء به این قبیل بیماریها مصرف آنها مفید می باشد، از بخش خوراکیها آنهایی که دارای خواص و تأثیرگذاری اعجاب انگیز هستند شلغم را برای آشنایی بیشتر انتخاب کرده ایم.
شلغم با نام علمی Brassica Napus شناخته می شود. این گیاه دارای برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید است که ریشه آن غده ای و شکل های گرد یا دراز به رنگ سفید با لکه های بنفش می باشد. میوه شلغم مانند غلافی باریک و دراز است که در آن چند دانه سیاه وجود دارد. شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می کند و شاید به همین دلیل است که برای پیشگیری و کمک به درمان بیماریهای فصل سرما و تنفسی بکار می رود.
خواص شلغم آنقدر زیاد است که می توان گفت این گیاه در درمان هر دردی تأثیرگذار است.


برخی خواص شلغم:

1- مصرف شلغم به صورت خام به عنوان تقویت کننده عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر است.
2- مصرف شلغم به صورت خام و پخته باعث افزایش اشتها می شود.
3- شلغم تقویت کننده عملکرد دستگاه گوارش می باشد.
4- شلغم در تسکین سرفه موثر است.
5- مصرف شلغم به صورت ترشی باعث تقویت عملکرد معده، روده ها و افزایش اشتها می شود.
6- آب شلغم یا عصاره آن باعث کاهش قند خون می شود.
7- آب شلغم پخته در کاهش درد ناشی از گلودرد موثر است.
8- خوردن آب شلغم، در از بین بردن جوش صورت تأثیر بسزایی دارد.
9- آب شلغم در تقویت حافظه موثر است.
10- شلغم به صورت خام و پخته در درمان شب کوری تاثیرگذار است.
11- شلغم غنی از ویتامین B1 است. به همین دلیل در درمان کم خونی تاثیر بسزایی دارد.
12- شلغم در رشد و نمو استخوانها مفید است. بنابراین زنان باردار و شیرده حتماً باید از آن استفاده کنند.
13- مصرف شلغم طی دوران بارداری باعث رشد بهتر جنین بعد از تولد و افزایش سیستم ایمنی بدن جنین می شود.
14- شلغم غنی از ید است به همین دلیل برای افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند ، مصرف آن بسیار مفید است.
15- شلغم به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی فراوانی که دارد به عنوان یک گیاه ضد سرطان محسوب می شود.
16- شلغم پخته در درمان برونشیت تأثیر بسزایی دارد.
17- شلغم باعث دفع مود سمی از بدن و در نتیجه پاکسازی کبد تأثیر بسزایی دارد.

ترب سیاه:

ترب سیاه از دسته گیاهان غده ای است که در پروسه درمان بسیاری از بیماری های احشایی بدن موثر است. این گیاه غده ای، در فصل پاییز و زمستان با افزایش برودت دما تاثیرگذاری مثبتش بیشتر نمایان می شود.

                                                                   

خواص ترب سیاه:

- تاثیرگذار بر روی دستگاه گوارش و کبد: در طب گیاهی و سنتی، ترب سیاه را به عنوان حافظ سلامت روده ها می شناسند. تاثیر مثبت این گیاه غده ای بر روی تنظیم عملکرد صفرا کاملاً شناخته شده است. در واقع این عمل را با افزایش ترشح و دفع صفرا به خوبی انجام می دهد.

- ترب سیاه از طریق سم زدایی، بر روی کبد تاثیرگذار است. به عنوان مثال در فصل پاییز و زمستان که ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش می یابد و به دنبال آن مصرف داروهای شیمیایی برای درمان بیشتر می شود، کبد کار سم زدایی بدن را انجام می دهد. در این حالت برای پاکیزگی این عضو حساس بدن، این گیاه غده ای موثر است. البته این مطلب در مصرف ترب سیاه حائز اهمیت است که در صورت انسداد مجاری صفراوی نباید از آن استفاده کرد.

- ترب سیاه دارای خاصیت ملینی است. بنابراین برای افرادی که به دلیل کم خونی ناشی از فقر آهن قرص اسید فولیک را مصرف می کنند، در رفع یبوست تاثیرگذار است.

- تاثیرگذاری ترب سیاه در درمان سرفه: شربت ترب سیاه باعث روان شدن مخاط برونشیت شده و در نتیجه باعث دفع عفونت از مجاری تنفسی و درمان سرفه می شود. البته در مقابله با سرفه نیز در صورت انسداد مجاری صفراوی نباید از ترب سیاه یا شربت آن استفاده کرد.

 

- تاثیرگذار در رفع خستگی: ترب سیاه منبع غنی از ویتامین C است که علاوه بر جذب آهن بدن، به عنوان آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند که علاوه بر بالا بردن توان سیستم ایمنی بدن باعث رفع خستگی نیز می شود.

                                                                        

تاریخچه زنجبیل:

زنجبیل اصالتاً یک گیاه چینی و هندی است و در این کشورها در طول زمان بیشتر از 4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است. از گذشته تا کنون کاشفان و جهان گردان در سر تا سر نقاط گرمسیری آن را کشت داده اند. ساقه های ریشه دار زنجبیل، به هم پیچیده، ضخیم و به رنگ قهوه ای روشن است. از آنجا که زنجبیل نوعی گیاه زیرزمینی است، لذا ساقه ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است که بر حسب اتفاق در زیر زمین رشد پیدا می کند. ریشه اصلی این گیاه از گره های موجود روی ساقه های آن نمو می کند. بالای سطح زمین ساقه های 12 اینچی و دارای برگهای طولانی، باریک، کج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد. فرآورده های حاصل از زنجبیل از ریشه تازه یا خشک آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه می شود. تنها اشکال موجود در فرآوری گیاه زنجبیل از بین رفتن بخشی  از مواد شیمیایی فعال موجود در ساقه گیاه از جمله بنزابولن، جینجرول، شوقول و ... است. به همین دلیل شرکتهای فعال در زمینه فرآورده های گیاهی، زنجبیل را به صورت عصاره، تنتور، انواع کپسول یا روغن آن عرضه می کنند تا از زایل شدن این مواد تا حد امکان جلوگیری به عمل آید.

 

خواص زنجبیل:

زنجبیل و یا پودر آن به تنهایی می توانند طعم هر غذا یا شیرینی را تغییر دهند. به عبارت دیگر تأثیر بسزایی در طعم دهی مواد غذایی دارند. علاوه بر این خاصیت عام، خواص درمانی زیادی نیز برای زنجبیل قائل شده اند. از جمله خواص درمانی زنجبیل می توان به کاهش حالت نفخ معده اشاره کرد. چنانچه زیاد دچار نفخ می شوید، به چای خود کمی زنجبیل اضافه کنید و یا اینکه تکه کوچکی از ریشه تازه این گیاه را پوست کنده و بجوید. البته استفاده از زنجبیل به این روش، بستگی به ذائقه و طبع فرد نیز دارد. به همین دلیل برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات یک یا دو ورقه نازک زنجبیل تازه به غذاهای حاوی این مواد اضافه می کنند که تأثیر قابل توجهی در کاهش نفخ حاصل از مصرف حبوبات دارد.

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که این گیاه تأثیر بسزایی در کاهش درد دارد. افرادی که با شروع علایم میگرن یا سردرد، زنجبیل مصرف می کنند، درد کمتری احساس می کنند. ترکیبات موجود در زنجبیل باعث مسدود شدن ترشح هورمونهای التهاب زا می شود. مصرف زنجبیل در بهبود و تسکین درد ناشی از آرتریت رومانوئید نیز نقش بسزایی دارد.

در حالت تهوع ناشی از ورود یک ویروس به بدنتان یا حالت تهوع ناشی از ماشین گرفتگی و ... ، مصرف پودر زنجبیل به صورت دم کرده یا استفاده از ساقه زنجبیل تازه پوست کنده در غذا در بهبود و از بین رفتن این حالت تأثیر بسزایی دارد.

مصرف زنجبیل به صورت مداوم، تأثیر بسزایی در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطانها خصوصاً سرطان تخمدان (رحم) در خانمها می شود. زنجبیل دارای ترکیباتی با خواص ضد سرطان می باشد. همچنین نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد که زنجبیل تازه باعث کاهش التهاب های کولون می شود.

زنجبیل در کاهش قند خون نیز تأثیر بسزایی دارد. نتایج پژوهشهای جدید نشان می دهد که پودر زنجبیل در افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند باعث کاهش قند خون می شود. البته در صورتی در افراد مبتلا به دیابت مصرف این گیاه مجاز است که با تشخیص پزشک با سایر داروهای مصرفی آنها تداخل نداشته باشد. چرا که در برخی موارد مصرف زنجبیل می تواند تأثیر خطرناکی روی میزان انسولین بدنتان داشته باشد.

زنجبیل را به عنوان یک عامل موثر و همپای داروهای ضد انعقاد خون می دانند. نتایج یک پژوهش در استرالیا نشان می دهد که زنجبیل یک ضد انعقاد قوی است که تا حدودی قویتر از آسپرین نیز محسوب می شود. در نتیجه مصرف آن برای بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، توصیه نمی شود چرا که خطر خونریزی یا کبودی را در آنها بالا می برد. بنابر این در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون و یا خونریزی ، مصرف زنجبیل نه به صورت پودر و نه مصرف ریشه و ساقه تازه گیاه پیشنهاد نمی گردد.

 

عناب:

میوه عناب از جمله محصولاتی است که به صورت طبیعی و ارگانیک رشد می کند. این میوه در طب سنتی کشورها علاوه بر داشتن خواص تغذیه ای فراوان، برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها کاربرد فراوانی دارد.

میوه عناب در هند و پاکستان با نام "ایناب" و در شرق آسیا با نام "خرمای قرمز"، خرمای چینی یا هندی شناخته شده است. درخت عناب از نظر شکل ظاهری شبیه درخت سنجد است.


خواص عناب

- در طب سنتی عناب را به عنوان محصولی آرامش بخش و ضد بدخلقی می شناسند که سبب کاهش اضطراب می شود.

- از جمله موارد مصرف میوه عناب خصوصا بصورت سبز، داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی فراوان آن است. عصاره موجود در میوه عناب موجب مهار رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می گردد و چون حاوی ویتامین C، کارتنوئیدها و فلانوئید است، با داشتن خواص آنتی اکسیدانی فراوان موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

- میوه عناب به دلیل داشتن ترکیبات اتری در نرمال نگهداشتن سطح پارامترهای بیوشیمیایی بدن مانند قند خون، اوره، کراتین، کلسترول سرم، تری گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلبین موثر است.

- در طب سنتی ایران از جوشانده عناب از قدیم برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا و انواع گلودرد استفاده می شد ولی امروزه با پیشرفت علم در زمینه گیاه پزشکی و تغذیه ، متخصصان می دانند که گیاه عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین c به عنوان عامل ضد التهاب و عفونت و نرم کننده سینه و ضد سرفه شناخته شده است. این جوشانده در برطرف کردن آسم و تنگی نفس نیز موثر است.

- میوه عناب به دلیل داشتن فیبرهای محلول، در کاهش چربی و قند خون و تنظیم وزن بدن تاثیر گذار است.

- میوه عناب به دلیل داشتن آهن و ویتامین های گروه B در رفع کم خونی ناشی از فقر آهن تا حدودی موثر است.

- عناب به دلیل داشتن کلسیم و فلور در تقویت استحکام استخوان ها و دندانها و سفیدی دندان تاثیرگذار است.

- فسفر موجود در عناب باعث تقویت عملکرد مغز و بالا رفتن کارایی حافظه می شود.

- میوه تازه عناب در زمان ابتلا به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش داده و به بهبود روند بیماری کمک کند ولی میوه خشک عناب به عنوان ملین در درمان یبوست و جلوگیری از نفخ معده موثر است.

- میوه عناب به طور موثری سطح انزیم های کبدی را کاهش می دهد. این آنزیمها نشانگر آسیب بافتی هستند که عناب نقش محافظتی در برابر بیماری های کبدی اعمال می کند. بنابراین در درمان کبد چرب موثر است.

- میوه عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است و چای آن، باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و عضلات می شود.